Sjekk mulighetene

Jobbe Hjemmefra

6. Blogg om noe du interesserer deg for 

Kan du tenke deg å skrive flere hundre blogginnlegg om noe du egentlig ikke bryr deg om? Nytt innhold er en viktig suksessfaktor og det er svært mye enklere og mer motiverende å skrive om noe du liker. Et godt bloggtips er derfor å blogge om hobbyer, andre fritidsinteresser, meninger og saker du brenner for, noen du har kunnskap om, eller lignende ting. Husk likevel at det du blogger om bør være av interesse for en god del andre mennesker, vist ikke blir det naturligvis vanskelig å tjene penger. 


7. Sponsede innlegg 

Det å publisere sponsede innlegg er en velkjent inntektsmulighet som mange bloggere benytter seg av. Det kan for eksempel være noen som betaler for å kunne promotere sitt produkt i din blogg, eller det kan være noe som kjøper et innlegg for å bruke denne til lenkebygging (SEO). Dersom du velger å forsøke denne muligheten til å tjene penger på bloggen din, så bør du sørge for at innholdet i de aktuelle innleggene passer sånn noenlunde inn på din blogg. Å publisere et innlegg om poker og nettgambling på din blogg om friluftsliv vil naturligvis være et dårlig valg som sannsynligvis koster deg mange faste lesere. Husk videre å opplyse om at innlegget er sponset, samt å passe på at sponsede innlegg ikke (i for stor grad) ødelegger troverdigheten din. Dersom du blogger på engelsk så anbefales siden payperpost.com/bloggers. Blogger du på norsk kan du sjekk aktuelle diskusjonsforum som bareblogg.no


Sjekk de 5 neste bloggtipsene


Kilder:

http://www.blogussion.com/general/make-money-online-blogging

http://www.problogger.net/make-money-blogging

http://weblogs.about.com

http://www.seomoz.org

http://heartifb.com/2012/10/23/25-ways-to-make-money-blogging

Drømmer du om å jobbe hjemmefra som blogger? Eller kanskje du ikke bryr seg om pengene, men ønsker å få frem meningene dine? Det finnes mange grunner til at vi blogger og det finnes svært mange bloggtips som kan hjelpe oss på veien. Her finner du hele 53 bloggtips som forhåpentligvis kan inspirere og være til hjelp.


Om bloggtipsene 

I jakten på bloggtips har en rekke anerkjente nettsteder som problogger.com blitt gjennomgått og de fleste av tipsene som her presenteres kommer fra noe av verdens mest populære og suksessrike bloggere. Det betyr imidlertid ikke at du bør følge alle tipsene, noe som skyldes at vi aller er forskjellige, at vi ikke blogger likt og at vi har forskjellige mål med bloggingen. Noen nyttige bloggtips bør likevel de aller fleste kunne finne. Nederst på siden finner linker til sidene hvor tips og informasjon er hentet fra. Selve tipsene er skrevet på egenhånd og så godt som mulig tilpasset norske bloggere.


1. Ikke vær sjenert 

Bloggatmosfæren er et samfunn hvor du ikke bør være redd for å stikke deg frem, vel å merke på en positiv måte. Ikke vær redd for å stille spørsmål, komme med høflige forespørsler, delta i diskusjoner, med mer. Det er nemlig viktig å se og ikke minst å bli sett. Dersom du sitter rolig og venter på at folk skal finne deg og bloggen din, så venter du med all sannsynlighet forgjeves. 


2. Tenk som en leser 

Som blogger kan du velge mellom mange forskjellige annonseformer og blant mange forskjellige annonsører. Det store spørsmålet blir naturligvis hva du skal velge for å tjene mest mulig penger uten at det går på bekostning av antall besøkende, noe som på sikt vil ødelegge dine inntektsmuligheter. Et godt bloggtips er i den sammenheng å sette seg i dine leseres sko. Hvilke annonser vil dine lesere være interessert i? Hvor mange annonser kan du ha før dine lesere finner det så irriterende at de velger en annen blogg? 

3. Bruk nøkkelord 

Nøkkelord er viktig dersom du satser på trafikk fra søkemotorer som Google og Yahoo. Enkelt forklart er vil det si de ordene eller frasene som du ønsker å rangere høyt på og for denne bloggen vil det for eksempel si frasene Jobbe hjemmefra, bloggtips og tjene penger hjemmefra. For at et blogginnlegg skal kunne rangere godt bør slike nøkkelord (fraser) benyttes noen ganger i artikkelen. Den viktigste frasen bør i tillegg være med i overskriften. For deg som skal legge ned litt innsats i dette, så anbefales AdWords Keyword Tool som er et gratis verktøy fra Google. Der kan du blant annet søke på forskjellige ord og fraser og så se hvor populære disse er (antall søk på en bestemt frase).  


4. Finn riktig skrivestil 

Et meget godt bloggtips er å bruke tid på å finne en skrivestil som passer for din blogg og det kan du med fordel gjøre før du begynner å blogge. Det sier seg selv at den skrivestillen som passer for en økonomiblogg, sannsynligvis passer svært dårlig for en humoristisk samfunnsblogg. Ta utgangspunkt i hvilke lesergrupper du ønsker å nå, samt på hva du skal blogge om. Forsøk så å få et bevisst forhold til hvilken skrivestil som passer og hold deg til denne. 


​​

5. Bruk tid på design 

Mange bloggtips fra store amerikanske bloggere går ut på at du skal bruke tid på å lage bra design som passer til det du blogger om. Det har som du ser ikke vært fokus på denne bloggen, men nå er heller ikke dette en tradisjonell blogg, men mer et informasjonsnettsted. En av grunnene til at du bør bruke tid på designet er at det vil gi nye lesere et godt førsteinntrykk og dermed øke muligheten for at de blir værende på bloggen din. På howtomakemyblog.com finner du tips om det å lage bloggdesign. Sjekk gjerne inntektsmuligheten Betalte spørreundersøkelser på nett.

Vi gir deg hele 53 bloggtips om det aller meste innen bloggingens verden