Sjekk mulighetene

Jobbe Hjemmefra

Hvordan tjene penger som produktanmelder?

Rekken av inntektsmuligheter som gjør det mulig å jobbe hjemmefra er lang og en av disse mulighetene er å skrive anmeldelser. Faktisk eksiterer det minst et titalls nettsteder som tilbyr deg å tjene penger på denne måten og selv om du ikke kan forvente de store summene, er dette en greit mulighet til en ekstra inntekt.


Litt om muligheten

Store og små bedrifter som produserer og/eller selger varer til vanlige forbrukere ønsker rett og slett hjelp til å selge sine produkter, samt til å utvikle bedre produkter En godt skrevet ærlig produktanmeldelse kan være med å overtale potensielle kunder til å kjøpe en vare og det er bare naturlig at en bedrift er villig til å betale for dette. Videre er det slik at din mening er verdifull og kan påvirke utvikling av nye produkter, markedsføringen av disse, mer mer.


En spennende mulighet

En meget populær mulighet til å tjene penger er å anmelde spill. Vi tenker da på spill til Playstation, Nintendo, PC og lignende. Du vil faktisk også få prøve spill som enda ikke er utgitt. Dette er en litt annen form for anmeldelse fordi det ikke er kunder som skal lese det du skriver. Dette er anmeldelser som skal brukes av produsenter med det mål å lage et best mulig spill. Du vil med andre ord bidra til utviklingen av nye spill og utstyr,, samtidig som du kan tjene en god del penger. Dersom dette er av interesse anbefales denne nettsiden som hjelper deg i gang, gir nyttige tips og som har mange norske medlemmer.


Hvordan tjene penger?

Noen av mulighetene til å tjene penger på å skrive produktanmeldelser krever at du har en blogg eller et annet sted hvor du kan publisere disse, men det finnes også andre muligheter. Du kan for eksempel bli spilltester, eller du kan skrive anmeldelser som publiseres på andre nettsteder. I del 2 av denne artikkelen kan du lese mer om mulighetene som finnes, samt finne tips om hvor og hvordan du kan komme i gang.

Noen forutsetninger

Den viktigste forutsetningen er at du har kjennskap til produktet du skal vurdere, men det bør ikke være noe problem. Programvare, TV, Playstation, turistmål, hoteller, filmer, magasin og bøker, kjæledyr og sko er nemlig bare noen eksempler på ting du kan skrive anmeldelser om. Videre er det en fordel om du skriver sånn noenlunde godt på engelsk, enkelt og greit fordi de fleste mulighetene til å tjene penger på denne måten krever engelskspråklige produktanmeldelser. Ellers nevner vi at du i utgangspunktet ikke bør overdrive antall anmeldelser på din egen blogg. Det kan nemlig oppfattes som spamming og dermed koste deg lesere og troverdighet. 


Noen nyttige tips

Dess bedre anmeldelser du skriver, dess mer penger vil du tjene. Hva som er en god anmeldelse vil variere litt og blant annet avhenge av hva som skal anmeldes. Noen grunnleggende retningslinjer vil likevel øke dine muligheter til å tjene penger. Først og fremst bør du ikke skrive for langt og vanligvis vil konsise og informative anmeldelser generere mest penger. Tenk deg at du er en potensiell kunde. Hva ønsker du å vite? Hvor mye hadde du giddet å lese? Som en hovedregel vil en kunde ønske mer utfyllende informasjon om kostbar varer og mindre informasjon om rimelige varer.


Dersom du ønsker å jobbe hjemmefra på denne måten er det viktig at du klarer å skrive en ærlig produktanmeldelse som lesere får tiltro til. Ta også med negative sider ved et produkt. Det er ikke noe som er perfekt og det vet potensielle kunder godt. Et lite tips er å inkludere informasjon om testresultater eller lignende. Det er en ting som bygger tillit, spesielt dersom du husker å ta med kildehenvisning til tester du henviser til.


Ellers nevner vi at du ikke bør la deg friste til å kopiere vurderinger fra andre nettsider. Automatiske programmer skanner hele tiden nettet og oppdager raskt duplikat innhold. Dermed vil du utestenges og miste muligheten til å jobbe hjemmefra som produktanmelder. Dette betyr også at du bare bør publisere en anmeldelse på et nettsted. Alle former for kopiering og duplikat innhold er noe nettstedseier ønsker å unngå, blant annet fordi Google og andre søkemotorer gjerne straffer sider med mye slikt innhold.