Sjekk mulighetene

Jobbe Hjemmefra

Skaff medieoppmerksomhet

Dersom du klarer å bli omtalt i en nettavis eller lignende vil du naturligvis får en god del ekstra leser og i beste fall har du da skutt gullfuglen. Vær kreativ og tenk på hva som skal til for at noen ønsker å skrive en omtale av deg og din blogg. Kanskje blogger du om et bestemt tema som er av interesse for et nettmagasin? Dersom du er så heldig å få medieomtale er det viktig å være forberedt på mange besøkende. Finpuss bloggen din, vær tilgjengelig i kommentarfeltet og sørg for at flest mulig av dine nye lesere får lyst å komme tilbake.


Søkemotoroptimalisering (SEO)

Søkemotoroptimalisering betyr å arbeide for best mulig rangeringer og Google og andre søkemotorer. Legg da merke til at man arbeider for å rangere godt på bestemte søkeord eller søkefraser. For deg som blogger om et bestemt tema som reise eller trening er dette en mulighet med enormt potensiale. Men, å skaffe trafikk fra Google er også en meget krevende arbeidsoppgave som krever kunnskap, innsats og tålmodighet. Et eksempel på SEO er at dette nettstedet er optimalisert for å rangere godt på søkefraser om jobbe hjemmefra og tjene penger hjemmefra. Vi kommer etter hvert tilbake med en egen artikkel om SEO, et emne som er svært omfattende. Ellers anbefales denne siden for mer informasjon.


Her finner du bloggtips

Du kan tjene penger på å selge bilder

Markedsføring

Med markedsføring mener vi i denne sammenheng alt fra å legge igjen en bloggkommentar til søkemotoroptimalisering og spesielt i en oppstartsfase må du regne med å legge ned en god del arbeid i dette. Nå vil selvfølgelig en fengende blogg med interessant innhold kunne føre til at ryktet sprer seg og lesere kommer av seg selv, men det skjer dessverre kun for de aller færreste. Nedenfor finner du noen tips til hvordan du kan markedsføre bloggen din. 


Bloggkommentarer

Å kommentere på andre sine blogger er en metode mange benytter til å skaffe seg lesere, med til dels dårlige resultater. Det skyldes nok imidlertid i stor grad dårlige kommentarer og ikke at dette er en dårlig mulighet til å skaffe lesere. Skriv meningsfylte og/eller informative kommentarer som bidrar positivt på de bloggene du kommenterer. Det vil garantert skaffe deg en del nye lesere. Legg ellers merke til at kommentarfeltet på din egen blogg også kan skaffe deg flere faste lesere, dersom du legger til rette for interessante og saklige diskusjoner.  


Blogg og topplister

Det dukker stadig opp nye blogglister og flere av disse kan skaffe deg en del nye lesere. De store besøkstallene skal du imidlertid ikke regne med, fordi det er de bloggene som allerede har flest besøkende som viser best igjen på de forskjellige topplistene. Et pluss er at de fleste blogglistene har en søkefunksjon hvor din blogg kan bli funnet, noe som gjør det viktig å bruke populære søkeord i beskrivelsen av bloggen din. 


Sosiale medier

Dette er en av de desidert beste mulighetene til å skaffe lesere til en blogg. Først og fremst bør du dele dine innlegg på Facebook, Twitter, Google+ og lignende. Videre bør du be om at venner og familie gjør det samme. Ellers er sosiale medier viktig i forhold til innhold på den måten at et fengende og interessant innlegg raskt kan blir spredt til flere tusen personer. Å skrive om noe dagsaktuelt som opptar mange kan med andre ord være en god ide.


  • Sjekk gjerne vår artikkel om det å tjene penger med sosiale medier. 


Hvordan skaffe lesere til bloggen?

Lesere er naturligvis det viktigste grunnlaget for å kunne tjene penger på en blogg. Det er også den største utfordringen, rett og slett fordi det finnes svært mange bloggere. Det er med andre ord mange som konkurrer om de samme leserne, noe som betyr at det er viktig å markedsføre bloggen din.


Hvordan lykkes?

Content is king er et uttrykk som ofte benyttes når eksperter skal fortelle hvordan du kan skaffe lesere til bloggen din. Med det mener de at innholdet i seg selv er den beste muligheten til å skaffe lesere, noe som stort sett stemmer. Det store spørsmålet blir da hva som i denne sammenheng er godt innehold? I de neste avsnittene finner du noen grunnleggende tips om dette, samt om andre muligheter til å skaffe lesere. Husk ellers at innholdet også direkte vil kunne påvirke mulighetene til å tjene penger, noe du kan lese mer om i artikkelen Valg av bloggtema


Hva er godt innhold?

Godt innhold betyr i denne sammenheng innhold som sørger for nye lesere og som sørger for at gamle lesere kommer tilbake. Det betyr med andre ord at dine blogginnlegg ikke behøver å være spesielt velskrevet, men at det bør være interessant for mange mennesker. Det bør også være skrevet på en fengende måte, noe som betyr at du bør bruke litt tid på å finne ut hvilken skrivestil som passer best på din blogg. Tenk da på hvem som er dine potensielle lesere og på hva du tror disse vil like best. Et annet tips er å legge ned litt arbeid i overskrifter og de innledning. Svært mange besøkende vil nemlig raskt forlate bloggen din dersom de ikke raskt finner noe de finner interessant. Ellers nevner vi at det kan være greit å utelate opplysninger som kun interesserer dine nærmeste, for eksempel referanser til personer og steder de fleste av dine potensielle lesere ikke kjenner til. 


  • Sjekk gjerne hvordan du kan tjene penger som spilltester
  • Sjekk gjerne hvordan du kan tjene penger som oversetter