Sjekk mulighetene

Jobbe Hjemmefra

Affiliate annonser

Dette er en form for annonser hvor du mottar provisjonsbetaling når du reklamerer for andre sine produkter og tjenester. Du kan for eksempel reklamerer for en motebutikk og tjene penger hver gang noen kjøper en vare etter å ha klikket på din annonse, eller du kan tjene penger hver gang noen blir medlem i bokklubben etter å ha klikket på en annonse på din blogg. Vanligvis får du en forhåndsbestemt prosentandel av salget når du reklamerer for nettbutikker, men det er vanlig med en forhåndsbestemt sum når du reklamerer for abonnement og lignende. Den enkleste måte å komme i gang på er å bli medlem av et affiliate-nettverk som TradeTracker. Der kan du velge blant over 100 forskjellige annonsører innen de fleste kategorier og det er TradeTracker som sørger for at du får betalt. 


AdSense

Dette er Google sitt geniale annonseprogram og den enkleste muligheten til å tjene penger på en blogg. AdSense er nemlig et program som automatisk tilpasser annonsene til innholdet på bloggen din og som automatisk oppdateres. Dersom du blogger om friluftsliv vil annonsene som vises for eksempel være for fiskeutstyr, turutstyr og lignende, vel å merke dersom det finnes slike annonsører. Når du har lagt du en AdSense-annonse vil den med andre ord generer inntekter i lang tid uten at du behøver å gjøre noe med den. Legg også merke til at du ved denne typen annonser vil tjene penger hver gang noen klikker på en annonse. Tips om hvordan du kommer i gang og hva du kan gjøre for å tjene meste mulig penger med AdSense finner du på AdSense-bloggen


Hva er best?

AdSense er en inntektsmulighet som svært mange bloggere benytter og i tillegg benyttes den i skrivende stund av store nettsteder som Nettavisen. Fordelene er at det er enkelt at det i utgangspunktet vises relevante annonser, samt at du tjener penger for hver klikk. Dersom du satser seriøst på å jobbe hjemmefra som blogger, har vi imidlertid vanskelig for å se at AdSense vil generer gode nok inntekter. En kombinasjon av affilitate og AdSense er det vi vil anbefales og dersom du legger ned litt innsats i å lære deg affiliate-markedsføring, så kan du tjene greit med penger. Ellers er også direktesalg av annonseplass en inntektsmulighet med stort potensial.


Hvordan tjene penger på blogging?

Det er flere faktorer som vil avgjøre hvor mye penger du kan tjene på en blogg og hvor mange lesere du har er naturligvis svært avgjørende i så måte. Hvor mye penger du klarer å tjene pr besøkende er også viktig og i denne artikkelen ser vi nærmere på de forskjellige inntektsmulighetene som finnes.


Mange muligheter

AdSense og affiliate-annonser er populære blant bloggere og begge disse inntektsmulighetene har sine klare fordeler, noe du kan lese er om mot slutten av artikkelen. Det finnes imidlertid også andre gode muligheter til å tjene penger på blogging, som det å selge reklameplass. Den største fordelen med å selge reklameplass selv er at du slipper mellomledd som skal ha sin del av kaka. Dersom du har en moteblogg kan du for eksempel forsøke å selge reklameplass til aktuelle nettbutikker. Ellers kan du bruke en blogg til å selge egne produkter, eller til å skrive produktanmeldelser  for betaling. 


Velg relevante annonser

Uansett hvilke metoder du velger, så vil relevans være viktig for dine muligheter til å tjene penger som blogger. Det gjelder spesielt dersom du blogger om bestemte emner som fiske, trening eller mote. Relevante annonser vil nemlig ikke bare øke mulighetene for at dine lesere klikker på disse, de er også en viktig del av totalinntrykket leserne får av bloggen din. Hvordan vil du oppfatte en fiskeblogg som reklamerer for slankeprodukter, eller en moteblogg som reklamerer for forbrukslån og nettkasinoer?


Tillit er viktig

Spesielt dersom du har mange faste lesere, så vil tillit være en faktor som påvirker hvor mye penger du tjener. Annonser som ikke er relevante, for mange annonser, samt annonser for "dårlige" produkter vil for eksempel kunne ødelegge lesernes tillit til deg. Da blir resultatet gjerne at de ikke klikker på dine annonser, ikke følger dine tips og anbefalinger, samt at de muligens slutter å følge bloggen din. Spesielt dersom du anbefaler produkter mot betaling, bør du være nøye på at det er snakk om kvalitetsprodukter som selges til konkurransedyktige priser. Hvis ikke kan du miste lesere og tillit som du har brukt mye tid og krefter på å bygge opp.