Sjekk mulighetene

Jobbe Hjemmefra

16. Svar på spørsmål

På nettsteder som Answers.com og Yahoo Answers stilles og besvares hver dag tusenvis av spørsmål om alt mellom himmel og jord. Et godt bloggtips er å være aktiv på slike nettsteder, gjennom å gi gode, nyttige og gjennomtenkte svar på de spørsmålene du besvarer. Det vil bygge opp din kredibilitet og kunne skaffe deg en god del nye lesere. Å svare på spørsmål som er relevante i forhold til bloggen din gjør det mer naturlig å linke til denne, men husk at du ikke må overdrive linkingen. Det liker nemlig verken lesere, de som driver disse nettstedene eller søkemotorene. Gode norske nettsted av denne typen eksisterer for tiden ikke, men på diskusjonsforum av typen Diskusjon.no er det mange som stiller spørsmål om det aller meste.


17. Pop-opp annonser

Dette er en mulighet til å tjene penger som vi er svært skeptiske til. En sjelden gang kan det muligens være greit å benytte, men de fleste av dine lesere vil nok reagere negativt og forlate bloggen dersom de for ofte blir møtt av denne typen annonser. Dersom du er interessert i slike annonser kan du sjekke ut siden paypopup.com, men tenk deg godt om før du går for denne inntektsmuligheten. Å bli for grådig kan koste lesere og de er selve grunnlaget for at du skal kunne tjene penger på en blogg.


Her finner du de 5 neste bloggtipsene

Bloggtips nr. 13-17

13. Din merkevare

Et nyttig bloggtips er å se din egen blogg som en merkevare, på lik linje med Nike, L`Oreal eller Oakley. Kort forklart betyr det at du bør tenke på hvilket image bloggen din har og skal gi. Hvilke signaler ønsker du å sende? Hvilket inntrykk ønsker du at dine lesere skal sitte igjen med? Det å bygge opp det imaget du ønsker tar tid og det gjelde å være konsekvent i forhold til innhold, skrivestil, design, markedsføring, hvem du linker til og andre faktorer som vil påvirke ditt image og din merkevare.


14. Donasjoner

Du har sannsynligvis sett at mange blogger har en knapp (annonse) hvor de ber om donasjoner. Selv om dette var mer vanlig for noen år siden, så er det fremdeles en mulighet til å tjene penger på bloggen som du enkelt og gratis kan forsøke ved å benytte PayPal. De store inntektene bør du i utgangspunktet ikke forvente og du kan jo tenke over om du noen gang har donert penger på denne måten? En reklamefri blogg og/eller en blogg som virkelig tilbyr verdifull informasjon og/eller tjenester vil nok egne seg best dersom du skal tjene penger på donasjoner.15. Spør gjerne om hjelp

Bloggatmosfæren er et samfunn i kontinuerlig endring, noe som betyr at ny kunnskap blir tilgjengelig og må læres. Før eller siden, så vil for eksempel mange av bloggtipsene i denne serien være unyttige og det er tilnærmet umulig å lære alt om blogging. Det betyr at alle fra tid til annen har behov for litt hjelp, noe som betyr at de aller fleste har forståelse for at du ber om svar på ting du lurer på. Alle har en gang vært nybegynnere og de fleste bloggere er faktisk positive til å hjelpe andre! Vær høflig, hjelp andre når du kan og du vil få mye god hjelp tilbake.