Sjekk mulighetene

Jobbe Hjemmefra

Bloggtips nr. 18-22

18. Lag forskjellige kåringer

Topp ti, topp hundre og lignende topplister er i utgangspunktet populære og vi har komme over svært mange bloggtips som anbefaler at du bruker slike lister. Vær da oppmerksom på at du bør lage lister som skiller seg fra andres kåringer, at de bør holde en viss kvalitet, samt at en god begrunnelse er en stort pluss som gjerne får fart på kommentarfeltet ditt. Dersom en av dine lister blir en hitt, så sørg for å smi mens jernet er varmt. Det gjør du for eksempel gjennom å oppdatere listen med jevne mellomrom, for eksempel månedlig.


19. Selg linker

Det er mulig å tjene en god del penger på å selge linker. Det vi her tenker på er andre nettsteder som betaler for at du skal legge en link til deres side, enten i en relevant artikkel eller i sidebaren. Det gjør de vanligvis for å skaffe seg en inngående link og på den måten forbedre sin rangering i søkeresultatene fra Google og andre søkemotorer. Dersom du har et innhold som passer og en blogg med mange indekserte sider, så kan du faktisk tjene fra en hundrelapp til flere tusen kroner pr år, pr link du selger. På norske diskusjonsforum som bareblogg.no finner du av og til aktører som ønsker å kjøpe linker. Ellers kan du sjekke denne siden.20. Selg linker – Advarsel

Det er mulig å tjene en god del penger på å selge linker som nevnt ovenfor, men vær oppmerksom på at Google sine retningslinjer forbyr dette. Salg eller kjøp av lenker med det formål å rangere bedre på søkeresultater kan med andre føre til at både kjøper og selger straffes med dårligere rangeringer eller i verste fall fjernes helt fra søkeresultatene. Nå skal du være svært uheldig for å bli oppdaget av Google, men dersom du er avhengig av trafikk fra søkemotorer, så bør du tenke deg nøye om før du evenutelt tar sjansen.

21. Bloggkommentarer

Å kommentere på andre blogger kan være meget god markedsføring av bloggen din, men det kan også være totalt bortkastet tid. Da tenker vi på kommentarer av typen "kult innlegg, please besøk bloggen min". Er det virkelig noen som tror at slike kommentarer skaper noe annet en irritasjon?? Legg igjen kommentarer hvor du bidrar positivt gjennom supplerende informasjon eller gode og relevante spørsmål. Dersom du gir et positivt inntrykk og viser at du har noe å bidra med, så vil sannsynligvis mange av de som leser kommentaren din, også sjekke ut din blogg.


22. Betalte produktanmeldelser

Det er mulig å tjene greit med penger på å skrive produktanmeldelser på bestilling, men her til lands kan det være vanskelig å gå inpass på dette markedet. Vel å merke dersom du ikke allerede er en etablert blogger med mange lesere. Derso du blogger på engelsk er imidlertid mulighetene i utgangspunktet bedre og i tillegg til å tjene penger får du gjerne også mulighet til å teste ut nye og spennende produkter. Men, husk at dine lesere bør komme først. Å skrive for mange produktanmeldelser, å skrive anmeldelser av produkter som ikke er relevante for dine lesere, eller å skrive gode anmeldelser for dårlige produkter kan føre til at leserne forsvinner. Sjekk gjerne siden våre tips for mer om denne muligheten til å tjene penger på bloggen din.


Her er de 5 neste bloggtipsene