Sjekk mulighetene

Jobbe Hjemmefra

Bloggtips nr. 28-32

28. Sjekk konkurrentene dine

Hvor får konkurrentene sine linker fra? Det finnes gode linkverktøy som gjør at du enkelt og gratis kan sjekke hvem som linker til dine konkurrenter og det er en kunnskap du kan bruke på flere måter. For det første finnes det en fair sjanse for at disse sidene også vil linke til deg, dersom du kommer med en høflig forespørsel. For det andre kan du finner ut hvilke av dine konkurrenters innlegg som er mest populære. Det vil nemlig i utgangspunktet være de innleggene med flest inngående linker. Opensiteexplorer.org, alexa.com/siteinfo og majesticseo.com er gode linkverktøy med muligheter til gratis bruk.


  • Her kan du lese om flere muligheter til å jobbe hjemmefra
  • Her kan du lese om skrivejobber på nett
  • Her kan du lese om oversetter jobber


29. Direktesalg av reklame

For deg som skal jobbe hjemmefra som blogger, så kreves det naturligvis mye innsats også med å optimalisere inntektene fra alle annonseplasser. En mulighet du bør forsøke er selv å selge annonseplass direkte til potensielle annonsører. Da sitter du selv igjen med alle inntektene og ofte en pen og fast månedlig inntekt. På nettstedet oiopublisher.com  finner du et nyttig verktøy du kan benytte til å administerer og selge annonseplass.


30. Ta betaling for innhold

En mulighet til å tjene penger på blogging er å ta betalt for tilgang til deler av innholdet. Det betinger naturligvis at det er innhold som har en verdi for leserne, for eksempel en spennende avsløring, en god løsning på et problem mange har, med mer. For at noen skal være villige til å betale for tilgang til slikt innhold, er det en stor fordel om alt det vanlige innholdet også holder god kvalitet.

31. Hva bør du blogge om?

Vi har i et annet bloggtips nevnt at du bør blogge om en hobby, eller noe annet du interesserer deg for, slik at du er mest mulig motivert for å blogge ofte og mye. Andre ting du kan blogge om er emner du liker å diskutere med andre, samt om ting du ønsker å lære. Gode diskusjoner i kommentarfeltet vil hjelpe deg et godt stykke på vei mot suksess og det å blogge om noe du ønsker å lære, vil sannsynligvis være svært så motiverende. Husk eller at du kun bør blogge om svært personlig emner dersom du tåler kritikk. Den kommer nemlig stort sett for alle og kritikken kan både være useriøs og sårende.


32. Link fra dine profiler

Du har sannsynligvis en rekke profiler på forskjellige nettsteder som YouTube, Facebook, Twitter, Yahoo, Slideshare, Flickr, diverse diskusjonsforum og andre nettsamfunn. Slike sider har vanligvis en profilside hvor du forteller om deg selv og linke til din egen blogg. Dersom du ikke allerede har gjort det, så få ut fingen og sett i gang. Dersom du er aktiv på slike nettsamfunn vil nemlig en god del personer sjekke profilen din. I tillegg bør du så langt det er naturlig også gjøre linke fra innholdet på slike nettsamfunn. 


Sjekk de neste 5 bloggtipsene