Sjekk mulighetene

Jobbe Hjemmefra

41. Arranger konkurranser og events

Når du har skaffet deg en del lesere, så vil sannsynligvis flere annonsører være villige til å sponse konkurranser og lignende events. I tillegg til å tjene greit med penger på selve sponsingen vil slike tiltak kunne skaffe deg mange nye lesere og mye omtale på andre blogger. Det betinger imidlertid at du legger ned litt arbeid og lager noen gode "arrangementer" som både fremstår seriøse og interessante.


42. Referer til bloggen din

Henvis alltid til bloggen din, vel å merke når det er naturlig. Det kan gi en god del flere lesere dersom det gjøres riktig. Chatter du med noen som ønsker tips om en sunn middag, så referer til bloggen din med matoppskrifter. Sender du SMS med noen som lurer på hvorfor du får så mye fisk, så henvis til bloggen din om jakt og fiske og fortell hvor de finner svar. I tillegg bør du vurdere å bruke epost-signaturen din til å promotere bloggen.


Her finner du de 5 neste bloggtipsene

Bloggtips nr. 38-42

38. Ta sjansen

En del nye bloggere er nok litt redde for å forsøke nye ting på bloggen, noe det egentlig ikke er grunn til. For å lykkes på sikt bør du nemlig alltid ha fokus på hvordan du kan forbedre din blogg og et nytt bloggverktøy, en konkurranse, eller en ny plug-in kan hjelpe deg langt på vei, spesielt dersom du er først ute. Men, det betyr ikke at du ukritisk skal benytte alle nye ting og muligheter som dukker opp. Vurder alltid hvordan og om den nye tingen kan forbedre din blogg, skaffe deg flere lesere, skaffe deg mer fornøyde lesere, hjelpe deg å tjene mer penger, med mer.


39. Vær aktiv i relevante nettsamfunn

Bruk Google og finne nettsteder (nettsamfunn) som er relevante i forhold til det du blogger om. Bli så medlem og bidra på en positiv. Forsøk å fremstå imøtekommende og fremstå som en ekspert på det du blogger om. Da vil du sannsynligvis ende opp med en god del nye lesere. Dersom du blogger om friluftsliv kan du for eksempel være aktiv på forum av typen fjellforum.no. Sosiale medier, diskusjonsforum, kommentarfelt på blogger og i nettaviser, med mer. Det finnes mange muligheter til å markedsføre deg selv og bloggen din, men husk å velge nettsteder som er relevant i forhold til det du blogger om.40. Skiv en ebok

Når du har fått litt erfaring som blogger, bør du vurdere muligheten til å skrive en ebok. Da kan du tjene godt med penger og i tillegg skaffe deg et rykte som en ekspert på det aktuelle temaet. Videre vil bloggen din være et perfekt sted for salg og markedsføring av eboken din. Dersom du blogger om friluftsliv kan du for eksempel skrive en ebok med turtips og dersom du blogger om mat og helse kan du skrive en ebok med matoppskrifter eller treningstips. Les mer i artikkelen Tjene penger på ebøker.