Sjekk mulighetene

Jobbe Hjemmefra

Bloggtips nr. 43-47

43. Lær vekk noe

Å skrive en guide som er relevant i forhold til bloggen din og dine lesere, kan virkelig vise seg å være et sjakktrekk. Det betinger riktignok at du har noe å lære vekk, samt at du lager en noenlunde god guide. Men, det klarer de aller fleste. Hvordan jobbe hjemmefra som blogger? Hvordan lage en flott scrapbook? Hvordan ta de beste bildene? Hvordan lage design til din egen blogg? Hvordan komme i god form uten å gå på treningsstudio? Hvordan fiske ørret? Hvordan sy sine egne klær? Det finnes svært mange muligheter og bare fantasien setter grenser.44. Søkemotoroptimalisering

Har du en nisjeblogg hvor du blogger om et bestemt emne som friluftsliv, mote, en hobby, helse, trening, eller lignende tema? Da bør du vurdere å skaffe trafikk fra Google og andre søkemotorer og i beste fall får du allerede noe trafikk fra Google. Arbeidet med å rangere best mulig på søkeresultatene kalles søkemotoroptimalisering (SEO) og det er et svært omfattende emne. Det mest grunnleggende vil du imidlertid kunne lære forholdvis raskt og dersom du skal jobbe hjemmefra som blogger, så er definitivt SEO noe du bør vurdere å lære deg. Et godt sted å begynne er på siden seomoz.org.


45. Betalt for sidevisninger

Dersom du har en blogg med mange lesere, kan det svare deg å vise annonser hvor du får betalt ut i fra antall sidevisninger. Spesielt for engelskspråklige blogger er dette en grei mulighet til å tjene penger. Delvis fordi det finnes svært mange potensielle lesere og delvis fordi det finnes langt flere annonsemuligheter. På tribalfusion.com finner du mer informasjon om denne muligheten til å tjene penger på bloggen.

46. Hva er dine mål?

Bruk gjerne litt tid på å tenke gjennom hva som er dine mål med bloggen din? Ønsker du først og fremst å tjene penger? Drømmer du om å jobbe hjemmefra som blogger? Er det viktigste å få flest mulig faste følgere? Er positive tilbakemeldinger det viktigste? Ønsker du å glede? Å provosere? Å hjelpe? Å etablere deg som en ekspert på det du blogger om? Både design, markedsføring og skrivestil bør tilpasses de målene du har som blogger. Hvor seriøst du ønsker å satse, bør naturligvis avgjøre hvor mye tid og krefter du legger ned. En seriøs blogger som ønsker å gjøre bloggen til et levebrød kan nemlig ikke bare blogg når det er kjekt.


47. Nyhetsbrev

En blogg med mange lesere gir et godt utgangspunkt for å lage et inntektsbringende nyhetsbrev som både kan brukes til å skaffe mer trafikk, samt til å skaffe høyere annonseinntekter for eksempel ved å bruke affiliate-annonser i nyhetsbrevet. Vær imidlertid forsiktig så du ikke ender opp med å plage mottakerne av nyhetsbrevet med spamming. Det kan nemlig føre til at de i irritasjon slutter å besøke din blogg. Legg ellers merke til at det kan ligge store penger i et vellykket nyhetsbrev og at det er mulig å tjene nok penger til å jobbe hjemmefra på heltid på denne måten. Legg også merke til at det i utgangspunktet koster litt penger å drive et godt og effektivt nyhetsbrev.


Her er de 5 neste bloggtipsene