Sjekk mulighetene

Jobbe Hjemmefra

Bloggtips nr. 48-53

51. Automatiske tekstannonser

Vær forsiktig med bruk av automatiske programmer som lar deg tjene penger på tekstannonser. Da tenker vi ikke på en artikkel om et nytt skjønnhetsprodukt hvor du linker til salgssiden og mottar provisjon for eventuelle salg. Vi tenker på tekstannonser av den typen som har to streker under og som først og fremst finnes på engelskspråklige blogger. Selv om du kan tjene penger på disse annonsene, så vil de garantert irritere de fleste av leserne dine og sannsynligvis kommer mange av disse aldri tilbake. 


52. Betalte spørreundersøkelser

Nei, du skal ikke gi opp drømmen om å jobbe hjemmefra som blogger for å begynne med betalte spørreundersøkelser. Men, du kan faktisk tjene en del penger på å la dine lesere utføre slike undersøkelser. Vær da forsiktig, slik at disse ikke blir et irritasjonsmoment for leserne og forsøk å legge ut seriøse undersøkelser fra seriøse aktører. Legg ellers merke til at dette er en mulighet til å tjene penger som først og fremst gjelder for deg som blogger på engelsk. Vi har i alle fall ikke funnet noen norske muligheter.


53. Link mye

Både lesere andre bloggere og søkemotorer setter i utgangspunktet pris på at du er flink til å linke til relevante sider og ressurser. Det kan både være eksterne nettsider eller til tidligere blogginnlegg, men husk at du ikke bør linke for linkingens skyld. Legg ut linker fordi leserne finner nyttig og relevant informasjon på sidene du linker til, slik vi forhåpentligvis har gjort i disse artiklene med bloggtips.


Her finner du det første bloggtipset


Her finner du tips om betalte spørreundersøkelser - Her finner du tips om spilltester jobber

48. Se utenfor bloggsamfunnet

Det finnes svært mange som ikke blogger og som heller ikke følger med i bloggatmosfæren. Det finnes til og med mange som ikke følger en eneste blogg, selv om de bruker mye tid online. Det betyr imidlertid ikke at du bør glemme denne store lesergruppen, snarer tvert imot. Ved å bruke riktige kanaler kan du nå denne gruppen, noe svært få bloggere gjør. Det betyr naturligvis et stort potensial, vel å merke dersom du har noe å tilby personer som ikke er interessert i tradisjonelle blogger. En informasjonsblogg som denne, for eksempel om fiske, matlaging, fotografering eller andre hobbyer, bør kunne være av interesse for en og del mennesker som i utgangspunktet ikke bryr seg om å lese blogger. Trafikk fra søkemotorer, medieomtale og diskusjonsforum er muligheter til å markedsføre bloggen din for denne typen publikum.


49. Blogg for andre

Dersom du skriver godt og i tillegg behersker engelsk godt, så kan du faktisk jobbe hjemmefra på fulltid ved å skrive bloggposter for andre. Det finnes nemlig mange som betaler godt for gode engelskspråklige blogginnlegg og det finnes flere nettsted hvor du finner betalte bloggjobber. Legg i denne sammenheng merke til at betalingen varierer mye, noe som betyr at du bør bruke litt tid på å finne de bloggjobbene som betaler best. En og mulighet er nettstedet Real Writing Jobs.


50. Bilder og grafikk

Gode bilder, illustrasjoner og grafikk som slår an kan skaffe deg nye lesere på to forskjellige måter og i tillegg kunne bidra til å holde dine nåværende lesere fornøyde. For det første vil vanligvis mange linke til en blogg eller et innlegg med gode bilder eller lignende. For det andre kan du skaffe deg inngående linker og dermed lesere gjennom å tillate andre å bruke dine bilder og illustrasjoner. Lag et enkelt system hvor du lar andre benytte disse mot at de linker til din blogg eller til et bestemt innlegg og du kan få mye gratis reklame.