Sjekk mulighetene

Jobbe Hjemmefra

11. Bruk AdSense

Google AdSense er et annonseprogram som svært mange bloggere benytter. Kort forklart, er dette annonser som automatisk oppdateres og det inkluderer at disse automatisk tilpasses innholdet på bloggen din. Videre er det slik at du tjener penger hver gang noen klikker på en annonse, etter at du har plassert denne på bloggen din. Dersom du er nybegynner, så er AdSense den perfekte inntektskilden. Det skyldes blant annet at det er enkelt og krever lite tid, noe som gjør at du kan konsentrere deg om innhold, layout og det å skaffe lesere. Les mer om AdSense og andre muligheter til å tjene penger på bloggen.


12. Bruk sosiale medier

Google+, Twitter, Linkedln og Facebook har alle mer enn 100 millioner brukere, noe som betyr et enormt potensiale både i forhold til å tjene penger, samt i forhold til å drive trafikk til bloggen din. Registrer deg gjerne med en konto for deg som person og en konto for bloggen din (ditt merkenavn) og brukt litt tid på å lære hvordan du kan skaffe deg nye lesere fra sosiale medier. Vær aktiv, bygg nettverk, finn ut hvilke blogginnlegg du bør promotere, samt hvordan dette kan gjøres mest effektivt og ikke minst, bidra på en måte som gir det positivt inntrykk. Sjekk gjerne vår artikkel, Jobbe hjemmefra med sosiale medier.


Sjekk de 5 neste bloggtipsene

8. Gjesteblogging

Gjesteblogging er en meget god mulighet til å markedsføre bloggen din for nye lesergrupper, samt til å skaffe seg inngående lenker. Å la andre skrive gjesteinnlegg på din blogg kan også være en meget god ide, men ikke for enhver pris. Relevante innlegg, fortrinnsvis fra personer du stoler på/kjenner til, eller fra folk som kan skaffe blest om bloggen din, er det du bør satse på. Når det det gjelder mulighetene til å skrive gjesteinnlegg bør du satse på blogger som har et innhold som ligner på ditt, men som ikke er direkte konkurrenter. Her finner du nyttige tips.


9. Bruk korte avsnitt

For de fleste bloggere vil det å bruke korte avsnitt være et godt bloggtips og mange mener at 2-3 setninger pr avsnitt er et godt utgangspunkt. Det skyldes blant annet at førsteinntrykket er viktig, samt at svært mange skumleser når de er på nett. Et innlegg med lange avsnitt som er tettpakket med tekst kan virke overveldende og føre til at leserne klikker seg videre til andre blogger. Her på Jobbe hjemmefra online er det nok i mange artikler brukt vel lange avsnitt, men slik blir det gjerne når man har mye på hjertet…10. Vær strategisk

Når du skriver bloggposter bør du iblant fokusere på hva som skal til for at flest mulig vil spre innlegget ditt. Det er nemlig en av de beste mulighetene til å skaffe seg nye lesere og dersom mange sprer et av dine innlegg via facebook, twitter og/eller sin egen blogg, så vil du virkelige kunne få et oppsving. Tenk på hva det er sannsynlig at dine lesere vil spre videre. Det kan for eksempel være spektakulære bilder, en morsom video, noe nyskapende, praktiske tips som kan hjelpe mange, eller interessante fakta som motbeviser generelt aksepterte myter.

Bloggtips 8-12