Sjekk mulighetene

Jobbe Hjemmefra

Du kan tjene penger på å promotere e-bøker og motta provisjon

Det finnes flere muligheter til å tjene penger med ebøker og i denne artikkelen ser vi litt nærmere på en av disse. Det vi da tenker på muligheten til å promotere ebøker på vegne av andre, noe som er en populær og lite krevende inntektsmulighet.


Promoter for andre

Dette er den enkleste metode du kan benytte for å tjene penger på ebøker, spesielt dersom du har en blogg med mange lesere. Et nyhetsbrev eller sosiale medier kan også benyttes til dette formålet. Det du da gjør er ganske enkelt å legge ut annonser for denne typen bøker og så vil får du tjene forhånd avtalt provisjon hver gang noen klikker seg videre og kjøper en bestemt ebok. Enkelt og greit dersom du allerede har lesere, men husk et par ting. For det første bør bøkene du promoterer være relevante i forhold til innholdet på bloggen din og for det andre må du huske at annonsene kan oppta annonseplass som du kunne tjent mer på med andre typer reklame.


Forskjellige ebøker

Dersom du velger å promotere ebøker på denne måten vil det si at du forsøker å tjene penger som affiliate, noe du for øvrig kan lese mer om på dette nettstedet. Du har da forskjellige muligheter og en av disse er å promotere en ebok som selges i en kjent bokbutikk som bokkilden. Fordelen er at slike bokbutikker har et godt rykte og god troverdighet, mens bakdelen er at provisjonen vanligvis er dårlig (ofte under 10 prosent). Den andre muligheten er å promotere ebøker av typen guider og faktabøker, vanligvis skrevet på engelsk. Det er et alternativ som gjør det mulig å tjene mye mer penger fordi du kan få en provisjon på opp mot 70 prosent. 


Et eksempel

Den sistnevnte typen ebøker kan du for eksempel finne og promotere gjennom affiliate-nettverket PayDotCom og her er et eksempel. Vi promoterer her eboken Building an eBook Empire som er skrevet av Tiffany Dow. Hun er en anerkjent ekspert på området og har selv tjent store penger på å skrive ebøker. I denne boken finner du all den informasjonen du behøver for å lykkes dersom du ønsker å jobbe hjemmefra som ebok-forfatter. Denne eboken koster i skrivende stund om lag 155 kroner, men andre ord ikke mye. Men fordi provisjonen er på hele 50 prosent vil vi tjene ca 77 kroner hver gang noen klikker på linken ovenfor, og så kjøper boka. ( Det har skjedd 8 ganger på 2 år)


Flere muligheter

Det å tjene penger på denne måten betinger som nevnt at du har en blogg, et nyhetsbrev, eller lignende med en god del lesere. Men, det finnes en annen mulighet til å tjene penger på ebøker som ikke krever dette. Da tenker vi på muligheten til å skrive din egen ebok, noe som kan gi svært gode inntekter og som på sikt kan gi deg muligheten til å jobbe hjemmefra på fulltid. Det krever litt arbeid, men er ikke så vanskelig som du kanskje tror. Du finner mer informasjon om denne inntektsmuligheten i artikkelen skrive enebok.

Hvordan tjene penger med en skrivejobb?

Hvordan skaffe en ekstra inntekt?

Hvordan tjene penger fort?